Grote belangstelling voor V-Pod motoren op Offshore Energy 2017
Samen met AAA Propulsion ontwikkelde Kolmer recentelijk de zogenaamde V-Pod aandrijving voor schepen. Deze innovatie stond centraal op Offshore Energy 2017, een internationale scheepvaartbeurs die plaatsvond op 10 en 11 oktober in de Rai van Amsterdam. Er waren een kleine 700 exposanten aanwezig, waaronder Kolmer en AAA Propulsion. Tot de bezoekers behoorden ‘s werelds grootste deskundigen, besluitvormers, inkopers, verkopers en beleidsmakers in de olie- en gas-, energie-, offshore- en E&P- industrie.

‘De belangstelling voor met Offshore Energy 2017name onze V-Pod motoren was zeer groot’, aldus Berend Muis, directeur van Kolmer Special Motors. ‘Dat valt te verklaren uit het feit dat de scheepvaart door onder andere nieuwe regelgeving steeds vaker aan energiebesparing moet doen’.

Ondanks dat V-Pod motoren tamelijk nieuw zijn in de scheepvaart, genieten ze al een grote belangstelling. Dit is deels te danken aan de uitstekende referentie die Kolmer en AAA Propulsion hebben op dit gebied; de Nederlandse overheid heeft voor een aantal van haar schepen gekozen voor dit type motoren.

Werking
V-Pod motoren bieden bij een grote capaciteit een minimaal energieverbruik. Het duo Kolmer/AAA Propulsion is in staat om een grote diversiteit aan voorstuwers te leveren, variërend in kracht en afmeting. Daardoor kan bijna elk marktsegment worden bediend. Daarbij valt te denken aan binnenvaart, rivier- en kustvaart, veerboten, jachten, haven- en zee sleepboten, zeegaande (vracht)schepen, werkschepen, half-zinkbare schepen of platforms, bevoorradingsschepen, tankers en militaire schepen. Een extra voordeel van dit type motor is dat ze 360 graden draaibaar zijn en zowel met de klok mee als tegen de klok in kunnen roteren.

Tot het leveringsprogramma behoren de eerder genoemde V-Pods, tunnelboegschroeven en laagtoeren PM-motoren, met zowel vaste als holle as. Ze voldoen aan alle classificatiesystemen.

Informatie
Meer informatie over V-Pod is verkrijgbaar bij Kolmer in Putten.
Bel of mail naar Kolmer Special Motors, + 31 (0) 341 – 36 96 96, mail: info@kolmer.nl